Recunoastere internationala:
Premii vintage 2011:
Aur - Quebec, Canada 2012 Selections Mondiales des Vin de Canada
Argint Nova - Monaco, 2012Femmes et Vins du Monde
Argint - SUA, 2012 Los Angeles International Wine & Spirits Competition
Argint - SUA, 2012 San Francisco International Wine Competition
Argint - Bordeaux, Franta 2012 Mondial du Sauvignon
Argint - Bordeaux, Franta 2012 Challenge International du Vin
Bronz - UK, 2012 Decanter World Wine Awards
Laudat - UK, 2012 International Wine Challenge
Premii - vintage 2010 :
Argint - Quebec, Canada 2011Selections Mondiales des Vin de Canada
Premii: - vintage 2009 :
Aur - Bruxelles, Belgia 2010 Concours Mondial de Bruxelles
Bronz - UK, 2010 International Wine and Spirits Competition
Laudat: - UK, 2010 Decanter World Wine Awards
Laudat: - UK, 2010 International Wine Challenge
Tipul vinului:Alb, sec
Soiuri: Sauvignon Blanc
Organizarea podgoriei:
Domeniul dispune de 27 de hectare de Sauvignon Blanc, cultivate la o densitate de 6 000 de plante/ha. Pentru acest vin, parcelele au un randament mediu de 8 tone/ha.
Metoda de vinificare:
Strugurii, recoltati manual, au fost curatati de ciorchine si presati usor. Sucul obtinut a fost clarificat natural, la temperaturi de 8-10åÁC, timp de 48 de ore. A urmat o fermentatie lenta, in rezervoare din otel inoxidabil, la o temperatura controlata aflata intre 15 si 18åÁC, timp de 30-45 de zile. Vinul a fost invechit cu drojdii fine, cu Ì¥ batonnageÌ¥ periodic ( amestecarea drojdiilor), timp de 3-5 luni.
Note de degustare:
Un Sauvignon Blanc clasic, puternic si expresiv. invechirea in rezervoare cu drojdii fine, dublata de lunga fermentatie au oferit vinului note captivante: de la notele obisnuite de ierburi si de copac batran, la note de fructe exotice si nuante de piersici, prezente atat la nivelul papilelor olfactive cat si al celor gustative.
Temperatura de servire recomandata: 11-13 0C
Alcool:12,8%
Zahar rezidual: sub 2 g/l
PH:3,38
Aciditate: 6,2 g/l