Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Reteta saptamanii - Pilaf turcesc cu bulgur

    Incearca aceasta reteta de pilaf turcesc cu bulgur si bucara-te de o mancare satioasa, plina de arome orientale, ce poate fi servita ca garnitura sau fel principal. 

     

    Pilaful turcesc cu bulgur este o mancare din cereale, populara printre retetele din Orientul Mijlociu, servita ca fel principal sau alaturi de alte preparate, de obicei la pranz sau cina. Preparatul este compus din bulgur gatit bine intr-o fiertura asezonata cu legume si uneori carne. Pilaful se prepara cu un mix de condimente, ceapa si legume.

    In functie de bucataria locala si de preferintele tale, puteti include in acest preparat si carne, peste, legume, fructe confiate si chiar si paste. Preparate similare cu pilaful turcesc cu bulgur pot fi gasite in mai multe locuri din centrul Asiei si Asia de Sud, sudul Caucazului, Peninsula Balcanica, Estul Mijlociu, Carraibe, estul Africii si in regiuni din America Latina.

        

        

    Unul dintre cele mai bune lucruri legate de acest preparat specific bucatariei din Orientul Mijlociu este ca pe langa gustul minunat, mai este si sanatos! Acest preparat este sarac in grasimi, dar bogat in nutrienti precum fier, magneziu, mangan si contine cantitati ridicate de proteine si fibre.

        

    Pilaf turcesc cu bulgur

        

    Incearca aceasta reteta de pilaf turcesc cu bulgur si bucara-te de o mancare satioasa, plina de arome orientale, ce poate fi servita ca garnitura sau fel principal.

        

    TIMP DE PREPARARE  -  10 minutes

    TTIMP DE GATIRE  -  30 minutes

    TIMP TOTAL  -  40 minutes

             
              

    Ingrediente

    • 300g bulgur
    • 2 rosii medii, maruntite, cu zeama
    • 1 ceapa mare, maruntita
    • 1 ardei rosu dulce, maruntit
    • 500ml supa de legume, fierbinte sau apa
    • 2 lingurite bulion
    • 1 Lingura seminte de chimion, usor prajite
    • 3 Linguri migdale, maruntite usor
    • 1 Lingura coriandru sau patrujel, maruntit
    • ⅓ lingurita chili praf
    • 1 Lingura ulei de masline
    • Sare si piper dupa gust
             

    Instructiuni de preparare

    1. Incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.
    2. Adauga ceapa si ardeiul si prajeste-le usor, pana ceapa se inmoaie.
    3. Adauga rosiile si prajeste inca 3 minute.
    4. Adauga bulionul si bulgurul si amesteca.
    5. Adauga supa de legume sau apa, chili, chimionul, sarea si piperul.
    6. Mareste flacara si asteapta sa dea in clocot. Cand a inceput sa fiarba, micsoreaza flacara pana la nivel mediu-mic.
    7. Gateste bulgurul aproximativ 10-15 minute.
    8. Adauga migdalele si amesteca.
    9. Opreste focul, acopera cu un capac si lasa-l sa stea inca 10-15 minute.
    10. Presara cu coriandru sau patrunjel maruntit inainte de a servi.

                     

             

             

    Comanda ingredientele acum pe U-shop.ro si le poti avea pe masa in aceeasi zi!

        www.u-shop.ro

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide