Proprietăţi şi caracteristici
Mierea de tei este benefică pentru organism, cu o gamă largă de aplicaţii. Este utilizată în principal ca diaforetic în tratarea răceliilor și a febrei. Calitatea antibacteriană a mierii de tei o face ideală pentru controlul inflamației organelor respiratorii. Este de asemenea folosită ca un agent fortificant și susține inima. Se aplică extern pentru a ajuta la vindecarea rănilor pe piele, eczeme și arsuri. Zaharurile naturale din miere au efect prebiotic, alimentând bacteriile bune din sistemul digestiv. Mierea de tei este un tonic natural, crește nivelul de energie și îmbunătățeşte sistemul imunitar. Consistența vâscoasă a mierii îi permite să se lipească de căptușeala gâtului, iar această capacitate, împreună cu proprietățile sale antibacteriene, face ca mierea de tei să fie un remediu excelent pentru dureri în gât și tuse.
Cum să foloseşti miere de tei în bucătărie
Calitatea ei de a rămâne proaspătă o face produsul ideal pentru îndulcirea ceaiurilor şi infuziilor din plante, a băuturilor calde unde gustul ei mentolat poate adăuga mai multe arome în plus. Deasemenea se poate consuma cu un desert de ciocolata unde, cu prospeţimea sa, îi dă un gust deosebit.