Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    O reţetă de sezon delicioasă: Tocăniţă de hribi cu ceapă

    Hribii sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana.

        

    Au piciorul alb, gros, iar palaria lor neteda are diametrul cuprins intre 5 si 25 de centimetri. Coloritul piciorului este in general albicios-crem si poate avea nuante de cenusiu, maroniu sau roscat. Culorile palariei variaza de la maro deschis pana la castaniu

    Se disting prin concentratia mare de apă. Specia de Boletus din care fac parte hribii este cea mai apreciata din punct de vedere culinar.

    Comparativ cu ceilalti membri ai acestei specii, hribii au dimensiunea mai mare, gustul mai placut, iar carnea lor nu se oxideaza.

        

        

    Acest tip de ciuperci poate fi cules exclusiv manual. Cresc in special in padurile montane si premontane. Hribul poate fi gasit spre sfȃrşitul verii si sau toamna. Cel mai des este intalnit in padurile de conifere, sub molizi si, in general, inainte de primul inghet.

    Hribii sunt considerati ciuperci de calitate superioara ca aroma si ca textura. Pot fi consumati proaspeti sau uscati. In stare proaspata, ii gasim in feluri de mancare impreuna cu tagliatelle, risotto sau supe. Sunt foarte populari in bucataria vieneza si provensala.

        

    O rețetă delicioasă şi usor de preparat. Rețeta este pentru 4 porții.

        

    Ingrediente

    • 2 kg hribi, curățați
    • 250-300 g ceapă
    • 3 căței de usturoi
    • 100 g de unt + 2 linguri de ulei
    • sare
    • 1 legătură mărar verde
    • piper

        

    PREPARARE

        

    1. Punem, într-o cratiţă sau ceaun wok untul si uleiul la încins.
    2. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele.
    3. Le călim în uleiul încins, până când ceapa devine rumenă.
    4. Adăugăm hribii bine spălați, scurși și tocați mărunt să se pătrundă bine și îi amestecăm bine cu ceapa călită.
    5. Lăsăm hribii să se prepare la foc încet, amestecând din când în când, până când sunt bine pătrunși.
    6. Îi asezonăm pe parcurs cu sare și piper și mai picurăm ulei
    7. Când uleiul se ridică la suprafață, atunci hribii sunt preparați.
    8. La final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și mărarul tocat mărunt.
    9. Separat preperaţi o şi mămăliguță şi serviţi cu Tocăniț de hribi cu ceapă

        

    Poftă Bună!

        

        

    La U-shop găseşti toate ingredientele penru prepararea acestui meniu delicios:

        

    https://www.u-shop.ro/hribi-proaspeti-calitatea-i-romania-pretkg

    https://www.u-shop.ro/ceapa-calitatea-i-tara-de-origine-olanda

    https://www.u-shop.ro/marar-legatura-tara-de-origine-romania

    https://www.u-shop.ro/usturoi-calitatea-i-tara-de-origine-china

    https://www.u-shop.ro/unt-65-gustolact-200g

    https://www.u-shop.ro/ulei-de-prajit-bunica-1l

    https://www.u-shop.ro/sare-marina-fina-solaris-500-grame

    https://www.u-shop.ro/cosmin-piper-negu-macinat-17g

        

        

    Comandă acum pe U-shop.ro si le poţi avea pe masă în aceeaşi zi!

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide