Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Fructul Dragonului (Pytaia) - Ce este si cum se consuma

    Fructul dragonului sau Pitaya, asa cum mai este denumit, este un fruct bogat în nutrienți, mai ales în magneziu, fibre si vitamina C, și are un gust aparte.

    Fructul dragonului conţine, pe lângă numeroasele vitamine și minerale, pitaya conține și substanțe cu puternic efect antioxidant. De asemenea, poate ajuta la prevenirea obezitatii și a bolilor asociate.

        

    Ce este fructul dragonului?

    Pitaya, cunoscut și sub denumirea de fructul dragonului, este un fruct exotic al unor specii de cactus, ale căror proprietăți si beneficii pentru sănătate, au fost cunoscute pentru prima dată de locuitorii Americii de Sud, de unde iși are și originea.

    În prezent, acest fruct este cultivat în principal în țările asiatice. Un fruct de pitaya are o formă ovală, o dimensiune cuprinsă între 10 și 15 cm și cântărește aproximativ 200-350 de grame. Fructul este acoperit cu o coajă roșiatică sau gălbuie, are frunze ascuțite și lungi, de unde și numele de fruct al dragonului. La o lună după înflorire, fructele de pitaya sunt recoltate.

        

        

    Se disting trei soiuri diferite de Fructul Dragonului:

        

    • pitaya rosie - are coaja rosie sau roz, iar pulpa sa este alba;
    • pitaya galbenă - are coaja galbenă și pulpa albă;
    • pitahaya din Costa Rica - se caracterizează prin coaja roșie și pulpa roșie.

    Interesant este faptul că fructul dragonului înflorește doar noaptea. Din acest motiv, cactușii care produc aceste fructe, sunt adesea denumiți  „flori de lună” sau „regine ale nopții”.

        

    Care sunt beneficiile fructului dragonului pentru sanatate?

        

    Fructul dragonului, este foarte valoros din punct de vedere nutrițional.

    Conține cantități mari de calciu, fosfor, fier, vitamina C și A și vitamine din grupul B. Are un conținut scăzut de zahăr și calorii, deci este grozav pentru persoanele care doresc să se mențină în formă.

    100 de grame de fructul dragonului conțin doar 52 de kilocalorii.

    Pentru comparație, o banană are 88 kcal, strugurii 70 kcal și avocado chiar 160 kcal per 100 de grame de produs!

        

    1.    Pitaya (fructul dragonului) - are efect antioxidant - protejează sistemul circulator

        

    Pitaya este un fruct bogat în betalaine. Acesti pigmenți naturali se impart in betaxantine galben-portocalii si betacianine roșu-violet.

    Compușii betalainei nu se gasesc în foarte multe alimentele vegetale. Se găsesc numai în pitaya, sfeclă roșie, pere, ulluco și amarant. Studiile au demonstrat că betalainele au un efect antioxidant puternic.

    S-a demonstrat că betalainele protejează celulele roșii din sânge, inhibă oxidarea lipidelor și previn cardiotoxicitatea în timpul chimioterapiei.

        

    2.    Pitaya (fructul dragonului) - reduce rezistența la insulină

        

    Acest fruct previne dezvoltarea diabetului de tip 2 și a bolii hepatice grase.

    Conform cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou (China), fructul dragonului poate proteja împotriva obezității și a bolilor asociate, cum ar fi rezistenta la insulina.

        

    3.    Pitaya (fructul dragonului) - previne bolile cardiovasculare

    Semințele de pitaya sunt o sursă valoroasă de acizi grași omega 3 și 6, care scad nivelul de colesterol „rău” din sânge și au un efect pozitiv asupra activității inimii. Pitaya previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

        

    Pitaya (fructul dragonului) - combate stresul

        

    Conținutul de antioxidanti din pitaya ar trebui să fie, de asemenea, de interes pentru persoanele care sunt supuse unui stres constant. Antioxidanții au un efect benefic asupra proceselor metabolice din țesuturi și celule, încetinind procesul de îmbătrânire și degradarea celulelor sub influența stresului și epuizării organismului.

    Datorita continutului de fibre, pitaya are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv si a functiilor digestive ale organismului. Marele avantaj al pitaya este că poate fi consumat de aproape toată lumea, fără riscul unei reacții alergice.

    Fructul dragonului este un ingredient al multor medicamente, produse cosmetice și suplimente alimentare. Extractul de Pitaya confera pielii energie, putere si stralucire, motiv pentru care se regaseste in compozitia multor creme si masti de fata, geluri de dus si alte produse de ingrijire a pielii.

        

    Ce gust are fructul dragonului?

        

    Fructul dragonului are un gust specific. Este dulce, uneori cu un gust ușor acid sau ușor fad. Unii oameni cred că pitaya seamana la gust cu un amestec de pepene galben și kiwi.

    Nu toată lumea va aprecia gustul acestui fruct roz, dar merită să vă convingeți. Pulpa este extrem de suculenta si se consuma rece.

    Datorită proprietăților sale benefice, fructul este recomandat pentru diversificarea meniului.

        

        

    Alte 5 lucruri interesante despre fructul dragonului

    • Nu doar fructele sunt apreciate, ci și florile de pitahaya. Sunt utilizare pentru a face ceai;
    • Gustul pulpei devine mai bun daca fructul este tinut la rece.
    • Fructul dragonului este folosit pentru producerea de produse cosmetice și parfumuri.
    • Primele persoane care au folosit inima dragonului ca aliment au fost triburile aztece.
    • Anumite soiuri de Pitaya au gust mai degrabă sărat decât dulce.

        

    La U-shop găseşti Fructul Dragonului, şi alte fructe exotice:

        

    https://www.u-shop.ro/fructul-dragonului-rosu

    https://www.u-shop.ro/fructul-dragonului-galben-1-buc

    https://www.u-shop.ro/melone-pepino-pepene-para

    https://www.u-shop.ro/kiwi-zespri-gold

        

    Comandă acum pe U-shop.ro si le poţi avea pe masă în aceeaşi zi!

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide