Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Faina de Secara



    Ce este faina de secara?

     

     Faina de secara este produsa prin macinarea boabelor de secara. Diferite tipuri de faina produse prin diferite grade de purificare (indepartarea stratului exterior de tarate) si grad de macinare.

     

    Poate ca cel mai faimos produs realizat cu faina de secara este painea de pumpernickel, o paine dospita cu drojdie facuta cu cea mai inchisa la culoare faina de secara

    .

    .

    .

    Origine

    Secara (Secale cereale), un membru al familiei de ierburi (Gramineae), este strans legata de graul care a fost cultivat inca din perioada neolitica. Se cultiva ca cultura de iarna in conditii dure si reprezinta mai putin de 1% din productia mondiala de cereale

    Aproximativ 65% din secara este recoltata in estul Europei (Rusia, Polonia si Germania) datorita adaptarii sale la ierni aspre si soluri sarace. In aceste regiuni, faina de secara este de obicei amestecata cu faina de grau pentru productia de paine traditionala

     

    Functie

    La coacere, faina de secara a fost folosita in mod traditional in productia de paini plate si paine dospita cu drojdie. Astfel de paini pot varia in culoare de la alb la maro inchis, ca forma de la rotund la alungit, si ca gust, de la un acid acru usor pana la un acid distinctiv puternic.

    Faina de secara este preferata pentru productia de paine prajitoare si paine artizanala, in special in Germania, Polonia, Ucraina si alte tari europene. Aceasta cereala este, de asemenea, utilizata pentru a produce bauturi alcoolice.

     

    Productie comerciala

    Miezul de secara este mai ascutit si mai lung decat graul si orzul. La fel ca alte cereale, este compus din endosperm amidonos (86,5%), tarate (10%) si germeni (3,5%).

    Macinarea fainii de secara urmeaza aceleasi principii de proces ca cele ale graului. Secara si triticale au de obicei un endosperm mai moale in comparatie cu graul dur sau dur si, prin urmare, sunt temperate pentru a reduce continutul de umiditate.

     

    Nutritie

    In general, faina de secara are mai putina amidon si proteine, dar mai multe fibre si nu contine zahar in comparatie cu graul. Continutul sau de proteine ​​este comparabil cu celelalte cereale.

    Acesta contine mai multe fibre si substante nutritive - in special vitaminele B - si are numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi pierderea in greutate, un control mai bun al zaharului din sange si o imbunatatire a sanatatii inimii si digestive. Mai mult decat atat, este usor de incorporat in dieta dumneavoastra in locul painii albe sau de grau obisnuite si poate fi usor preparat acasa.

     

    La U-shop gasesti gama variata de Faina!

     

    Livrare pana la ora 22:00 de Luni pana Vineri*

    Livrare pana la ora 19:00 Sambata si Duminica**

    *pentru comenzile preluate pana la ora 20:00

    **pentru comenzile preluate pana la ora 16:00

    Comenzile plasat dupa aceste ore se vor livra a doua zi

     

    Transportul este gratuit pentru comenzile mai mari de 200 Lei.

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide