Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Despre Ananas şi Beneficiile sale

    Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. Are numele comun atât al plantei tropicale cât și al fructului. Conține vitaminele A, B, B1 și C. Conține de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale. Stimulând organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate.

     

    A fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului. Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.

     

     

    Ananasul conține acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 și C cât jumătate din fructul unui portocal. Totodată, conține o drojdie și un ferment digestiv (bromelină) care digeră în câteva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine și care este comparată cu pepsina și papaina. Totodată, ananasul conține deopotrivă beta-caroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf și săruri minerale.

     

    Indicații terapeutice ale ananasului

     

    • Efect antiinflamator;

    • Calmează durerile articulare din artrite sau entorse

    • Adjuvant pentru cicatrizarea rănilor

    • Previne degenerescența maculară

    • Previne constipația.

     

     

     

    Beneficiile consumului de ananas

     

    Poate reduce riscurile de cancer

    Vitaminele din compoziția fructului de ananas, conform studiilor, protejează celulele sănătoase de radicalii liberi ce pot provoca apariția cancerului. Fructul îi furnizează organismului doza zilnică de care are nevoie de vitamina C și A, iar asta reprezintă un adjuvant pentru celulele deteriorate.

     

    Susține sistemul imunitar

    Conținutul ridicat de vitamina C din ananas, potrivit studiilor, ajută organismul să lupte împotriva bolilor cardiovasculare și a durerilor articulare. Vitamina C este un adjuvant pentru sistemul imunitar.

    De asemenea, datorită conținutului de bromelaină, ananasul este indicat și pentru îmbunătățirea digestiei și prevenirea balonării.

     

    Ajută în curele de slăbire

    Bromelina din compoziția ananasului este un ajutor digestiv pentru organism, datorită capacității sale de digerare a proteinelor. Astfel, consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ natural și îmbunătățește funcțiile digestive. Este un aliment de nădejde în curele de slăbire, deoarece nu conține calorii și este bogat în fibre și proteine.

     

    Previne hipertensiunea arterială

    Pentru că este bogat în potasiu, ananasul reduce cantitatea de sare din organism și duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiunea arterială. Fructul conține numeroși antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din corp, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

     

    Menține vederea perfectă

    Vitamina A din compoziția ananasului ajută la menținerea vederii perfecte, deoarece protejează de degenerarea maculară. Consumul zilnic de ananas poate scădea semnificativ riscul aparițiilor afecțiunilor oculare.

    Cum este indicat să mănânci ananas

    Ananasul trebuie curățat întotdeauna de coajă. Fructul trebuie așezat vertical, cu frunzele în jos și coaja trebuie tăiată de sus în jos, răsucind în același timp fructul, până ce toată coada este înlăturată. După ce frunzele și coaja au fost îndepărtate, fructul poate fi tăiat pe lungime sau în felii rotunde. Miezul fructului se îndepărtează deoarece nu are niciun gust.

     

     

    La U-shop livram o gama larga de fructe proaspete, fara limita de greutate!

     

    https://www.u-shop.ro/ananas-calitatea-i-tara-origine-costa-rica  

    https://www.u-shop.ro/ananas-avion-cules-imediat-cum-se-coace-livart-cu-avionul-gust-deosebit-de-bun

    https://www.u-shop.ro/ananas-extra-sweet-camerun-buc-2

    https://www.u-shop.ro/fructe-proaspete

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide