Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Despre Afine si Beneficiile lor

    Afinul este denumit si “Regele Alimentelor Antioxidante”
    Se considera ca afinele au unul dintre cele mai inalte niveluri de antioxidanti din toate fructele si legumele obisnuite.

    Antioxidantii va protejeaza corpul de radicalii liberi, care sunt molecule instabile ce va pot deteriora celulele si pot contribui la imbatranire si boli, cum ar fi cancerul.

    Principalii compusi antioxidanti din afine apartin unei familii de polifenoli antioxidanti numiti flavonoizi. Un grup de flavonoide in special - antocianine - este considerat a fi responsabil pentru o mare parte din efectele benefice asupra sanatatii acestor fructe de padure.

    S-a demonstrat ca afinele maresc in mod direct nivelurile de antioxidanti din corpul nostru

    Afla 10 lucruri surprinzatoare despre afine:

    1. O mana mare (1/2 o cana) de afine suculente contine doar 44 de calorii, dar are 2 grame de fibre dietetice si 10% din continutul zilnic recomandat de vitamina C.
    2. Afinele s-au clasat pe primul loc in beneficiile antioxidante pentru sanatate, comparativ cu mai mult de 40 de fructe si legume proaspete.
    3. Afinul este unul dintre singurele alimente care au o culoare albastra cu adevarat naturala. Pigmentul care confera afinelor culoarea lor distinctiva - denumit antocianina - este acelasi compus care ofera beneficiile uimitoare pentru sanatate ale afinelor.
    4. Oamenii mananca afine de mai bine de 13.000 de ani.
    5. Afinul (genul Vaccinum) este unul dintre singurele fructe disponibile comercial care este originar din America de Nord.
    6. Afinele au fost numite „fructe de stea” de catre popoarele indigene din America de Nord din cauza formei de stea cu cinci colturi care se formeaza la capatul inflorit al boabelor.
    7. O singura tufa de afine poate produce pana la 6.000 de afine pe an.
    8. Columbia Britanica este cea mai mare regiune de crestere a afinelor din lume. Ca tara, Canada ocupa locul al treilea in spatele SUA si Chile. Afinele sunt cele mai exportate fructe din Canada.
    9. Stralucirea argintie (sau „inflorirea”) gasita pe pielea afinelor este un compus natural care ajuta la protejarea fructelor. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa spalati afinele doar inainte de a le manca. Boabele trebuie pastrate la frigider si se vor pastra proaspete timp de pana la 10 zile.
    10. Consumul de afine a fost legat de beneficii pentru sanatate, inclusiv un risc redus de cancer, raspuns crescut la insulina, o inversare a pierderii de memorie legate de varsta si scaderea tensiunii arteriale.

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide