Caută
Categorii produse
    Meniu Close
    Inapoi la lista

    Află totul despre Merele Romȃneşti: Jonathan, Florina, Idared

    Toamna s-a terminat şi am cules roadele sale!

    Încearcă aceste mere romȃneşti şi descoperă gustul lor magic, dulce-acrişor!

     

    Celebra vorbă „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă” este cu siguranţă reală!

    Un simplu măr poate aduce beneficii variate de sănătate şi mai mult de atât, dispune şi de un gust delicios!

         

           

     

    Merele Jonathan

        

    Mar Jonathan este un soi de vigoare mijlocie, originar din USA, obtinut in anul 1880.

    Este soiul cu cea mai mare productie de mere din Romania.

    Este un pom de vigoare mijlocie, rodeste mai ales pe ramuri lungi, este precoce, coroana larg-conica, deasa si infloreste tirziu.

    Greutate aproximativa 100g/bucata (10 bucati/kg)

    Merele Jonathan romanesti sunt alegerea perfecta in orice moment al zilei: dimineata la micul dejun, in pauza de pranz la birou, sau seara.
    Merele Jonathan proaspete contin: apa (78% - 89%), zaharuri (8-17%), acizi (0.15-1.20%), substante tanoide, substante pectice, proteine, saruri minerale, provitamina A, vitamina C, vitamine din grupa B, si alte substante.
    Merele contin intre 46-84 calorii la 100 g.

    Merele pot fi pastrate la o temperatura +2°C si o umiditate de peste 85%, dar isi pierd in 4-6 luni aproximativ 20% din vitamina C, iar dupa 8-10 luni 40 %.

        

         

    Mere Florina

        

    Este un soi obtinut la Angers in Franta, din soiul Jonathan si introdus in cultura in 1977. In Romania este cultivat in toata tara fiind un soi de baza.

    Este un pom fructifer de vigoare mijlocie, infloreste tirziu si fructifica in special pe ramuri lungi. Polenizator:

    Mar Florina este un soi aproape imun la rapan, tolerant la fainare, precoce si extrem de productiv. Nu are nevoie de multe stropiri.

    Fructul este mijlociu spre mare, sferic-turtit, de aproximativ 150-200 g, usor tronconic cu 5 coaste, de culoare striata, rosu deschis cu puncte albicioase pe toata suprafata, asemanatoare cu niste pistrui. Pulpa este suculenta, potrivit de dulce si slab acidulata, crocanta, foarte placut aromata, insa devine fainoasa la supracoacere.

    Merele Florina proaspete contin: apa (78% - 89%), zaharuri (8-17%), acizi (0.15-1.20%), substante tanoide, substante pectice, proteine, saruri minerale, provitamina A, vitamina C, vitamine din grupa B, si alte substante.
    Merele contin intre 46-84 calorii la 100 g.

    Merele pot fi pastrate la o temperatura +2°C si o umiditate de peste 85%, dar isi pierd in 4-6 luni aproximativ 20% din vitamina C, iar dupa 8-10 luni 40 %.

        

           

    Mere Idared

        

    Mărul Idared este un soi de mar de toamna, obtinut prin incrucisarea soiurilor Ionahan “ Jonathan” x Wagener premiat. Este un pom de vigoare supramijlocie cu o inaltime de aproximativ 200-300 cm.

    Frunzele au o forma ovala ascutita cu marginile usor zimtate intr-o culoare de verde inchis, semi-lucioasa.

    Fructele au o forma sferica turtita foarte asimetrica cu o greutate de aproximativ 170-200g. Coaja fructelor este subtire in nuante de rosu-visiniu pe un fond galben-verzui.

    Pulpa este alburie, fina si suculenta. Gustul fructului este acidulat spre dulce, cu aroma intensa apropiata de aroma soiului Jonathan.

     

    Merele Idared romanesti sunt alegerea perfecta in orice moment al zilei: dimineata la micul dejun, in pauza de pranz la birou, sau seara

    Merele Idared proaspete contin: apa (78% - 89%), zaharuri (8-17%), acizi (0.15-1.20%), substante tanoide, substante pectice, proteine, saruri minerale, provitamina A,  vitamina C, vitamine din grupa B, si alte substante.

    Merele contin intre 46-84 calorii la 100 g.

    Merele pot fi pastrate la o temperatura +2°C si o umiditate de peste 85%, dar isi pierd in 4-6 luni aproximativ 20% din vitamina C, iar dupa 8-10 luni 40 %.

        

    Beneficiile merelor

        

    Beneficii pentru sistemul digestiv

    Fibrele și substanțele nutritive din mere echilibrează digestia, calmează indigestiile și infecțiile intestinale. În același timp, pot avea efect asupra constipației, diareei, inflamațiilor intestinale și dizenteriei.

    Acizii din mere au beneficii și asupra proceselor chimice din stomac, în special în privința alimentelor greu digerabile și a celor care intră rapid într-un procesde putrefacție. Merele eliberează intestinele de resturi alimentare și detoxifică întregul sistem digestiv.

    Merele sunt sănătoase și pentru rinichi și vezica biliară, împiedicând formarea calculilor biliari și a pietrelor la rinichi.

     

    Beneficii pentru sistemul cardiovascular

    Persoanele cu risc de boli cardiovasculare se pot bucura de beneficiile merelor, care echilibrează tensiunea arterială și ține sub control nivelul colesterolului. Merele pot preveni o mulțime de afecțiuni cardiovasculare, cum sunt hipertensiunea, infarctul, arteroscleroză și trombezele sau cheagurile de sânge.

    Anumite studii au demonstrat că quercitina, unul dintre flavonoizii prezenți în mere, are efecte pozitive în protecția inimii și arterelor.

    Efectele benefice asupra sistemului cardiovascular se extind și asupra celui nervos. fiindcă merele îmbunătățesc circulația sângelui și implicit asigură oxigenarea optimă a creierului.

     

    Beneficii pentru sistemul imunitar

    Nu este un secret pentru nimeni că un aliment bpgat în antioxidanți, vitamine și minerale este o mină de aur pentru sistemul imunitar. Merele ne pot asigura o mare parte din necesarul de nutrienți, în fiecare zi. De aceea, una dintre cele mai celebre zicale în întreaga lume este că un măr pe zi poate ține medicul departe.

    Poți mânca mere crude sau poți adîuga câteva feliuțe în ceai în caz de răceală, gripă, bronșită sau infecții urinare. Bogate în apă, merele asigură și hidratarea necesară organismului.

     

    Alte beneficii ale merelor

    Dacă ești în căutarea unui aliment minune care să te ajute pentru întărirea oaselor și îmbunătățirea densității osoase, merele sunt ceea ce cauți. Mai mult, studii recente au descoperit un flavonoid prezent în mere, care poate preveni cu succes osteoporoza.

    Merele sunt și antiseptice și antibacteriene. De aceea pot fi aliați importanți pentru tine când te lupți cu infecții interne sau externe. Merele omoară până la 80% dintre bacteriile din cavitatea bucală, așa că te poți baza pe ele în cazul cariilor, inflamațiilor sau a respirației cu un miros neplăcut.

    Poți folosi feliuțe sau suc de mere și pentru îngrijirea pielii, fiindcă au o formulă blândă, dar eficientă. Poți combina pulpă de măr cu suc de lămâie pentru curățarea unui ten gras, măr și iaurt pentru un ten mixt, sau măr și miere pentru un ten uscat.

    Merele sunt gustările perfecte. Sunt sățioase, iar un măr mic îți va ține de foame chiar și 2 ore. Sunt sărace în calorii și bogate în apă și ajută organismul să elimine toxinele mai rapid.

        

    La U-shop găseşti in acest sezon trei soiuri de mere produse in Romȃnia, în judeţul Argeş

        

    https://www.u-shop.ro/mere-jonathan-romania

    https://www.u-shop.ro/mere-florina-romania

    https://www.u-shop.ro/mere-idared-romania

        

    Comandă acum pe U-shop.ro si le poţi avea pe masă în aceeaşi zi!

    Comentarii
    Lăsați un comentariu Inchide